GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü MİNNET VE ŞÜKRANLA YAD EDİYORUZ.

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü MİNNET VE ŞÜKRANLA YAD EDİYORUZ.

Kurtuluş Savaşımızın Önderi ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı.




İlimizdeki 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı, Vali Fahri Meral ve il protokolü tarafından Cumhuriyet Parkında Atatürk Anıtı’na çelenkler sunulmasıyla başladı. İki dakikalık saygı duruşu ve okunan İstiklâl Marşı’nın ardından anma programı Güzel Sanatlar Lisesinde devam etmek üzere sona erdi.


Özel Babaoğlu Eğitim Kurumları tarafından hazırlanan ve Güzel Sanatlar Lisesi Konser Salonunda gerçekleştirilen programa; Vali Fahri Meral, Garnizon Komutanı Per. Albay Yurdakul Kazım Türkmen, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Er, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Güzel Sanatlar Lisesi Konser Salonunda gerçekleştirilen ve yoğun bir katılımın olduğu anma programı, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Babaoğlu İlköğretim Kurumları müdürü tarafından günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmanın sonrasında, okul öğrencilerinin Oratoryo sunumu, şarkı ve türkü seslendirmeleri ve efelerin “Zeybek Oyunu” ile devam etti.


Atatürk’ün hayatından kesitlerin yer aldığı sunumlar eşliğinde gerçekleştirilen programın devamında çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlenmesinin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ve Özel Babaoğlu Eğitim Kurumları tarafından hazırlanan izleyicilerin beğeniyle izlediği program sona erdi.


Anma töreni, Vali Meral’in okul öğrencileri ve yöneticilerini tebrik ederek toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ve görsel sanatlar öğrencilerinin yapmış olduğu resim sergilerinin gezilmesiyle son buldu.


(Kaynak:http://www.karaman.gov.tr/)

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü MİNNET VE ŞÜKRANLA YAD EDİYORUZ.
Son Güncelleme: 5 Ocak 2023
Hemen Ara