Sosyal Sorumluluk

BİFA BABAOĞLU EĞİTİM, KÜLTÜR, SAĞLIK ve SOSYAL HİZMET VAKFI

BİFA Babaoğlu Eğitim, Kültür, Sağlık ve Sosyal Hizmet Vakfı, BİFA A.Ş. Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Sayın Yılmaz Babaoğlu’nun sosyal sorumluluğunun bir ürünü olarak kurulmuştur. Bir eğitim gönüllüsü ve Karaman sevdalısı olan Sayın Yılmaz Babaoğlu’nun özellikle eğitim alanındaki destek ve yatırım planları BİFA Babaoğlu Eğitim, Kültür, Sağlık ve Sosyal Hizmet Vakfı çatısı altında hayat bulmuştur.

Sırasıyla Bifa-1 İlköğretim Okulu, Bifa-2 İlköğretim Okulu, Yılmaz Babaoğlu İlköğretim Okullarının yaptırılıp Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanması ile başlayan eğitime destek süreci 2000 yılında Babaoğlu Kolejinin kurulması ile devam etmiştir. Yükseköğrenim görmek isteyen öğrenciler için Yılmaz Babaoğlu Uğur Dershanesi kapılarını hizmete açmıştır.

2013/2014 Eğitim-Öğretim yılının hemen başında her geçen yıl artan talebi karşılamak, 4+4+4 eğitim-öğretim sistemine uyum sağlamak ve öğrencilerine daha modern eğitim imkânları sunabilmek adına Babaoğlu Koleji Kampüs alanı içine yeni bir ilkokul binası yapılmıştır. Özel  Babaoğlu İlkokulu için yapılan yeni bina; 20 derslik; Fen Laboratuvarı; Bilgisayar Laboratuvarı, Kütüphane; Resim, Müzik, Satranç Sınıfları; Drama ve Bale salonları Yemekhane gibi alanlara sahip olup ayrıca bünyesinde 420 kişilik modern bir konferans salonu barındırmaktadır. Yine aynı yıl içinde kampüs alanı içinde bir bağımsız Kapalı Spor Salonu yaptırılmıştır.

Karaman insanına eğitim hizmeti vermeyi amaç edinen BİFA Babaoğlu Eğitim, Kültür, Sağlık ve Sosyal Hizmet Vakfı sevenlerinden gelen taleplere kulak vermiş ve Babaoğlu Koleji bünyesine Özel Babaoğlu Anadolu Lisesini kazandırmak için çalışmalarına başlamıştır.2015 yılında ilimizin ilk Özel Anadolu Lisesini çocuklarımıza kazandırmak için gerekli yatırımlar yapılmıştır. 2015-2016 Eğitim – Öğretim yılında Özel Babaoğlu Anadolu Lisesi hizmete açılmıştır. 4000 metre karelik kapalı alan içerisinde 20 derslik; fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları; bilgisayar sınıfı, resim atölyesi ve müzik dersliği, kütüphane ve yemekhane gibi bölümler ile hizmet veren Babaoğlu Koleji Lise binası 456 öğrenci kontenjanın sahiptir.

Düzenlediği konferanslar ile çok değerli akademisyenleri ve eğitimcileri Karamanlılarla buluşturan; her yıl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak düzenlenen kampanyalar ile öğrencileri seçkin kitaplar ile tanıştıran; Tema ile programlanan etkinlikler kapsamında milyonlarca fidanı toprağa kavuşturan; anasınıfından üniversiteye uzanan eğitim öğretim yolunun her metresinde Karaman çocuklarının yanında olan vakfımız büyük bir zevk ile bu şehre hizmet etmeye devam ediyor.