Tarihçe

Babaoğlu Koleji, BİFA AŞ Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Sayın Yılmaz Babaoğlu’nun eğitime göstermiş olduğu hassasiyetin, Karaman’ın çocuklarına beslediği sevginin, insanlığa duyduğu sorumluluğun bir ürünüdür. Sayın Yılmaz Babaoğlu sırasıyla Bifa-1 İlköğretim Okulu, Bifa-2 İlköğretim Okulu, Yılmaz Babaoğlu İlköğretim Okullarını yaptırarak ilimize hediye etmiştir.

EÄŸitim ve öğretime olan aÅŸkı Yılmaz BabaoÄŸlu’nu Karaman’a bir de özel okul kurmaya sevk etmiÅŸtir. Düşündüklerini ifade edebilen, özgüveni yüksek, akademik donanımı tam, güçlü bireyler yetiÅŸtirmek için çıkılan özel öğretim yolculuÄŸunda BabaoÄŸlu Koleji 2000 yılında hizmete açılmıştır.

2000/2001 EÄŸitim-Öğretim yılında geçici binasında hizmet vermeye baÅŸlayan BabaoÄŸlu Koleji 2001/2002 EÄŸitim-Öğretim yılında yeni binasına taşınmıştır. 40.000 metrekare alan üzerine yerleÅŸmiÅŸ geniÅŸ oyun alanları, hayvanat bahçesi ve yeÅŸil alanlarla çevrelenmiÅŸ okul binası 2013/2014 EÄŸitim-Öğretim yılına kadar Ä°lkokul ve Ortaokul olarak eÄŸitim faaliyetlerine devam etmiÅŸtir. 18 derslik; Fen Laboratuvarı; Bilgisayar Laboratuvarı; Kütüphane; Resim, Müzik, Satranç Sınıfları; Yemekhane bölümleri ile 570 öğrenci kapasiteli bu bina ÅŸuan Özel BabaoÄŸlu Ortaokulu olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

2013/2014 EÄŸitim-Öğretim yılının hemen başında her geçen yıl artan talebi karşılamak, 4+4+4 eÄŸitim-öğretim sistemine uyum saÄŸlamak ve öğrencilerine daha modern eÄŸitim imkanları sunabilmek adına BÄ°FA AÅž tarafından yeni yatırımlar yapılmıştır. Özel BabaoÄŸlu Ä°lkokulu için yapılan yeni bina; 20 derslik; Fen Laboratuvarı; Bilgisayar Laboratuvarı, Kütüphane; Resim, Müzik, Satranç Sınıfları; Drama ve Bale salonları Yemekhane gibi bölümlerle birlikte bünyesinde bir de Anasınıfı barındırmaktadır. Ayrıca 450 kiÅŸilik modern bir konferans salonu ve tam donanımlı spor salonu yapılarak faaliyete sokulmuÅŸtur. Bahçe içerisinde trafik parkı, satranç parkı ve botanik bahçeleri de barındıran BabaoÄŸlu Koleji, bu kampüs yapısı ile Karaman’daki tek özel okuldur. BabaoÄŸlu Koleji bünyesine kattığı 770 öğrenci kontenjanına sahip yeni ilkokul binası ile toplam öğrenci kontenjanını 1280’e çıkarmıştır.

Karaman’ın eÄŸitim ile ilgili hiçbir ihtiyacına duyarsız kalmayan BabaoÄŸlu Ailesi velilerin özel lise taleplerine kulak vermiÅŸtir. 2015 yılında  da ilimizin ilk Özel Anadolu Lisesini çocuklarımıza kazandırmak için gerekli yatırımları yapmışlardır.2015-2016 EÄŸitim – Öğretim yılında  Özel BabaoÄŸlu Anadolu Lisesi hizmete açılmıştır. 4000 metre karelik kapalı alan içerisinde 20 derslik; fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları; bilgisayar sınıfı, resim atölyesi ve müzik dersliÄŸi, kütüphane ve  yemekhane gibi bölümler ile hizmet veren BabaoÄŸlu Koleji Lise binası 456 öğrenci kontenjanın sahiptir.

Ä°limizde eÄŸitime vermiÅŸ olduÄŸu sınırsız destek ve kurumumuza yaptığı yatırımlardan dolayı  baÅŸta BÄ°FA AÅž Yönetim Kurulu Onursal BaÅŸkanı Sayın Yılmaz BabaoÄŸlu’na, BÄ°FA AÅž Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Sayın Necati BabaoÄŸlu’na ve tüm BÄ°FA ailesine sonsuz teÅŸekkürlerimizi sunarız.