LETS LEARN TOGETHER PROJESİ

Projenin Adı: LETS LEARN TOGETHER

PROJE LİDER-KOORDİNATÖRÜ: ADEM ÖZLER

Proje Özeti:
Projemiz Avrupa’nın değişik eğitim kurumları arasında gerçekleştirilen yenilikçi bir projedir. Projemiz ilkokul seviyesinden üniversite seviyesine kadar geniş bir eğitim platformunda kendini göstermektedir. Öğretmen ve öğrenciler arasında bilgi sistemlerini ve iletişim teknolojisini kullanımını ilerletmek, farklı kültürler arasında iletişimi ve paylaşımı sağlamak, Okul gelişimini ve öğrenme –öğretme tekniklerinin geliştirilmesini sağlamak gibi amaçlar doğrultusunda çalışmalar yapmayı hedefliyoruz.

Projenin Amaçları:
Öğretmen ve öğrencilerin bilgi ve iletişim teknolojisini, bilgisayar ve internet ekipmanlarını kullanarak iletişim, öğretme ve öğrenme becerilerinin geliştirilmesi, okulların, idarecilerin öğretmenlerin gelişiminin sağlanması, internet ortamında gerekli ekipmanları kullanarak iletişim, bilgi paylaşımı, işbirliği ve kültür paylaşımını hem kendi anadilimizi hem de ortak dil İngilizceyi kullanarak gerçekleştirmek, eğitim teknikleri ve metotlarında Avrupalı mantalitesinin oluşturulmasını sağlamak.

Projenin Çıktıları:
-Proje web sitesi
-Proje Logosu
-İnternet tabanlı Video-konferans altyapısı hazırlamak ve yapmak
-İnternet tabanlı Öğrenme Yönetim Sistemi ve İçerik Yönetim Sistemi hazırlamak
-Proje marşı
-Ülkelerin kültürel değerlerini içeren kitapçık
-Ortaklık toplantıları ile ilgili PowerPoint sunuları
-Projenin değerlendirilmesi ile ilgili anketler
-Tüm ortaklık aktivitelerini içerek kitapçık

Projenin Süresi: 2008-2010 yılları arasında olmak üzere 2 yıl

Katılımcı Ülkeler: Belçika, Fransa, İspanya, İtalya ve Türkiye

Projenin Logosu:

Projenin Hareketlilikleri:

1. Proje ortaklarının ilk buluşması 03-10.11.2008 tarihleri arasında İspanya-Kanarya Adaları Tenerife şehrinde gerçekleştirildi.

Bu toplantıda başvuru formunda belirtilenler doğrultusunda yapılacak faaliyetler belirlenmiştir.
Bütün katılımcılar kendi ülkeleri ve okulları hakkında sunum yaptı.
Katılımcılar farklı İspanyol okullarını tanıma ve İspanya’nın geleneksel ve kültürel değerlerini öğrenme şansı elde etti.
Farklı ülkelerden öğretmen meslektaşlarla tanışıp, uzun süreli arkadaşlık kurma imkânı buldu.
Projemiz için interaktif genel bir internet web sitesi yapılması çalışmaları yapılmıştır.(www.letslearntogether.eu)
Projemiz için özel bir internet platformu yapılması çalışmaları yapılmıştır. (www.ptsmm.be/llt).Bu platform sayesinde birlikte oluşturduğumuz proje kurs çalışmaları klasörlerine erişim sağlanması amaçlanmıştır.

1. İkinci buluşma 19-23.01.2009 tarihleri arasında Belçika- Maasmechelen’de gerçekleştirildi.

İkinci toplantıda projemizin interaktif genel internet web sitemiz üzerinde “fikir üretme” (workshop) çalışmaları yapıldı.
Projemizin özel internet platformu üzerinde workshop çalışmaları yapıldı. Bu platform üzerinde ayrı ayrı ortak ülkelerin dillerinde kurs çalışma klasörleri yapılması kararı verildi ve bunun için çalışmalar yapıldı. Bu platform üzerinde öğrencilerimizin de çalışmalar ve değerlendirmeler yapabilmesi için öğrenci klasörleri yapıldı.
Katılımcılar Belçika kültür ve geleneklerini tanıma imkânı buldu.

1. Üçüncü buluşma 25-30.05.2009 tarihleri arasında Fransa- Brioude’da gerçekleştirildi.

Üçüncü toplantıda projemizin interaktif genel internet web sitemiz üzerinde “fikir üretme” (workshop) çalışmalarına devam edildi.
-Projemizin özel internet platformu üzerinde fikir üretme çalışmalarına, farklı dillerdeki kurs çalışma klasörleri üzerinde çalışmalara ve öğrencilerin yapmış oldukları ve yapacak oldukları çalışmaların planlanmasına devam edildi.
Katılımcılar Fransız kültür ve geleneklerini tanıma imkânı buldu

1. Dördüncü buluşma 28.09.2009 -03.10.2009 tarihleri arasında Türkiye- Karaman’da gerçekleştirildi.

Dördüncü buluşmada önceden belirlenmiş önemli Türk insanları ve yaşamları ( Atatürk, Yunus Emre, Piri Reis, Mevlana)konularında yapılan çalışmaların görsel ve işitsel sunumları yapıldı.
Web sitemiz ve özel platform üzerindeki workshop çalışmaları yapıldı.
Katılımcılar Türk kültür ve geleneklerini tanıma imkânı buldu.

1. Beşinci buluşma 01-05.03.2010 tarihleri arasında İtalya – Terni şehrinde gerçekleştirildi.

Bu toplantıda İtalyan yöreleri ile ilgili hazırlamış olduğumuz çalışmaların sunumları yapıldı. Web sitemiz üzerinde çalışmalar devam edildi.
Katılımcılar İtalyan kültürünü tanıma imkânı buldu.

1. Altıncı buluşma 17-21.05.2010 tarihleri arasında ikinci kez Belçika- Maasmechelen’de gerçekleştirildi.

Bu toplantıda final raporu hazırlama çalışmaları yapıldı. Genel değerlendirmeler yapıldı. Proje ürünlerimiz derlenip hazır hale getirildi.

LETS LEARN TOGETHER PROJESİ
Kategori: Erasmus Projeleri